Kör & Dirigent

Kören

Vi repeterar på torsdagar mellan kl 18.15 och 21.00 i S:t Göranssalen på Arbetargatan 21.


Är du intresserad av att sjunga med oss? Välkommen att kontakta vår dirigent gemom att fylla i vårt kontaktformulär.


Mer om musiken i S:t Görans kyrka och i Västermalms församling finns på http://www.svenskakyrkan.se/vastermalm/konserter.

Foto: Ingrid Orrevad

Dirigenten

Olov Risberg är sedan 1990 dirigent för S:t Görans Motettkör och S:t Görans Kammarkör i S:t Görans kyrka. Han utexaminerades från Kungliga Musikhögskolan 1986 med orgel och kördirigering som huvudinstrument.


Vid sidan av arbetet som dirigent i S:t Görans kyrka är han också verksam som pedagog. Sedan 1993 undervisar han i musikteori och gehör på Kulturamas klassiska sångutbildning, samt i Liturgisk sång och dirigering på Ersta Sköndal högskola och Kungliga Musikhögskolan. Olov Risberg var under många år medlem av Eric Ericsons Kammarkör, och deltog därefter i körens repertoararbete.


S:t Görans Motettkör och S:t Görans Kammarkör har under Olov Risbergs ledning haft en omfattande konsertverksamhet. Förutom alla de vanliga oratorieverken har körerna också framfört verk ur den engelska oratorierepertoaren. B Britten Saint Nicholas, E Elgar The Dream of Gerontius, H Blake Benedictus och förstagångsframförandet av The Passion of Mary. 2015 gjorde vi H Howells Hymnus Paradisi, ett verk som bara hart uppförts en gång tidigare i Sverige.